Cazurile de Covid din Franţa sunt în scădere. Vor începe şi vaccinările cu serul de la AstraZeneca

franta-covid Foto: Profimedia
  • Franţa a raportat sâmbătă o scădere a numărului de cazuri de coronavirus
  • În ultimele 24 de ore, în Franţa, s-au înregistrat 20.586 de cazuri de Covid, în scădere faţă de ziua precedentă
  • În Franţa, 1,86 de milioane de oameni au făcut prima doză de vaccin anti-Covid, în timp ce aproape 250.000 au primit şi rapelul

Franţa a raportat sâmbătă o scădere a numărului de cazuri de coronavirus, totodată şi numărul de pacienţi care se află în spital este mai mic, relatează Reuters.

În ultimele 24 de ore, în Franţa, s-au înregistrat 20.586 de cazuri de Covid, în scădere faţă de ziua precedentă. De asemenea, este a treia zi la rând în care numărul de cazuri este în scădere. În spitale sunt tratate 27.369 de persoane, în scădere cu 245 faţă de ziua precedentă. Iar la Terapie Intensivă sunt 3.225 de pacienţi, cu 20 mai puţini faţă de ziua precedentă.

Chiar dacă numărul de cazuri a fost constant peste 20.000, guvernul francez nu a cedat presiunilor făcute de experţii de sănătate, care sunt de părere că se impune un nou lockdown.

În Franţa, 1,86 de milioane de oameni au făcut prima doză de vaccin anti-Covid, în timp ce aproape 250.000 au primit şi rapelul.

Franţa a primit şi o livrare de 273.600 doze de vaccin anti-Covid de la AstraZeneca. Primele doze de la AstraZeneca sunt rezervate pentru personalul medical sub 60 de ani.