• CBS a declarat că SUA au primit mai multe informații conform cărora soldații ruși au primit ordine pentru a începe invazia în Ucraina.
  • Conform CBS, comandanții de pe teren au început conceperea planurilor specifice pentru manevrarea sectoarelor de luptă.
  • Totodată, aceste informații pot fi și dezinformări ce au ca scop inducerea în eroare a Statelor Unite ale Americii și nu numai.

CBS: SUA au informații conform cărora comandanții ruși au primit ordine de a începe o invazie a Ucrainei. Comandanții de pe teren fac planuri specifice pentru modul în care ar manevra în sectoarele lor de pe câmpul de luptă. Acest lucru a fost raportat duminică de corespondentul pentru securitate națională CBS News, David Martin, pentru Face the Nation.

Informațiile indică faptul că „aceștia fac tot ceea ce ar face comandanții americani, odată ce au primit ordinul de a continua”, a spus Martin.

Informațiile privind ordinul către comandanții tactici și agenții de informații reprezintă unul dintre puținii indicatori pe care SUA îi urmăresc, pentru a evalua dacă pregătirile rusești au intrat în faza finală pentru o potențială invazie.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Toate informațiile ar putea fi, de fapt, o dezinformare intenționată pentru SUA

Alți indicatori, precum bruiajul electronic și atacurile cibernetice pe scară largă, nu au fost încă observați, potrivit unor surse. Doi oficiali americani și o altă sursă familiarizată cu serviciile de informații americane au avertizat că ordinele pot fi oricând retrase sau că ar putea fi dezinformări menite să deruteze și să inducă în eroare SUA și aliații.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi omologul său rus, Vladimir Putin, au discutat duminică, prin telefon. Emmanuel Macron şi Vladimir Putin au evidenţiat „necesitatea privilegierii unei soluţii diplomatice la actuala criză şi vor face tot posibilul în acest sens.

Cei doi lideri au convenit că sunt necesare activităţi intense pentru a permite o reuniune a Grupului Trilateral de Contact în următoarele ore, cu obiectivul obţinerii angajamentului tuturor părţilor pentru un armistiţiu de-a lungul liniei de contact”, a transmis Palatul Élysée duminică după-amiază.