Parlamentul are termen data de 1 septembrie să-şi exprime punctul de vedere referitor la cererea de soluţionarea a conflictului dintre Guvern şi Parlament, urmând ca judecătorii CCR să decidă, ulterior, termenul pentru şedinţa de judecată.

Referitor la cererea de soluţionare a conflictului dintre Guvern şi Parlament s-a stabilit ca până la data de 1 septembrie părţile să îşi exprime punctul de vedere.

Termenul pentru şedinţa de judecată se stabileşte ulterior.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA

Şeful Cancelariei Prim-ministrului, Ionel Dancă, a depus, vineri, la sediul CCR, sesizarea referitoare la conflictul juridic de natură constituţională determinat de moţiunea de cenzură. El critică PSD, spunând că e un „partid de piromani care dau foc la ţară”, iar Guvernul este „pompier”.

„Textul moţiunii reprezintă o serie de minciuni de la un cap la altul. E clar intenţia PSD de a crea haos în România, sabotând orice acţiune a Guvernului. (…) PSD e pur şi simplu un partid de piromani – dau foc la ţară şi se uită cu satisfacţie cinică cum guvernul, pe post de pompier, trebuie să stingă focul. Nu au nicio logică în acţiunile lor – în momentul de faţă cui i-ar folosi ca ţara să nu aibă un guvern cu puteri depline?”, spune Ionel Dancă.

Ionel Dancă mai afirmă că Parlamentul trebuie să amâne dezbaterea şi votarea moţiunii de cenzură după luarea unei decizii de către judecătorii constituţionalişti.

„Am sesizat Curtea Constituţională a României în privinţa unui conflict de natură constituţională provocat de depunerea moţiunii de cenzură de către PSD. Sunt mai multe argumente invocate în această sesizare. Cerem Partidului Social Democrat să amâne sau să programeze dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură după pronunţarea Curţii Constituţionale”, a mai spus Ionel Dancă.

Guvernul cere judecătorilor CCR să constate existenţa unui conflict de natură constituţională între Guvern şi Parlament generat de încălcarea dispoziţiilor art.113 alin.(4) coroborat cu dispoziţiile art.66 alin.(1) din Constituţie, urmare a depunerii moţiunii de cenzură în perioada dintre încheierea primei sesiuni ordinare şi începutul celei de a doua sesiuni ordinare a Camerei Deputaţilor şi Senatului.