• Ion Cristoiu crede că judecătorii CCR vor amâna decizia până după alegerile locale
  • Decizia CCR urmează să tranșeze pe viitor procedura de depunere a moțiunilor de cenzură

Ciolacu nu a avut noroc cu moțiunea de cenzură și se pare că ghinioanele se țin lanț. Azi urmează să afle dacă moțiunea depusă în august în care nu au fost prezenți toți parlamentarii a fost constituțională sau nu. Hotărârea Curții urmează să clarifice procedura de depunere a moțiunii de cenzură în sesiunile parlamentare ordinare și extraodinare. Publicistul Ion Cristoiu spune că spiritul Constituției înclină spre faptul că nu pot fi depuse moțiuni de cenzură în sesiunile extraodinare, ci doar o singură moțiune în sesiunea ordinară.

Ion Cristoiu, publicist: Curtea Constituțională va evita să se angajeze într-o manevră sau într-o decizie care poate fi considerată drept implicare în campania electorală. Nu mai sunt presiunile dinaintea moțiunii de cenzură, în sensul că trebuie neapărat să ia o decizie. Se pot găsi numeroase justificări de amânare a acestei decizii până după locale.

Ion Cristoiu spune totuși că social democrații au șanse să primească un răspuns abia după alegerile locale.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CUM ÎNVINGE EUROPA CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Dacă s-ar decide în defavoarea PSD am avea de afacere cu o campanie pentru locale dusă de PNL şi va ieşi şi Klaus Iohannis, vă garantez, spunând cât de iresponsabil a fost PSD-ul care a încălcat Constituţia.