• Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a emis un avertisment prin care îndeamnă toți călătorii – vaccinați și nevaccinați – să evite croazierele.
  • Mesajul vine pe fondul unei creșteri record a cazurilor de Covid, determinată de varianta omicron în multe state din SUA.
  • CDC spune că noua variantă „se răspândește cu ușurință între oamenii aflați în spații închise la bordul navelor, iar șansa de a te îmbolnăvi cu COVID-19 pe navele de croazieră este foarte mare”.

CDC – Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a emis un avertisment prin care îndeamnă toți călătorii – vaccinați și nevaccinați – să evite croazierele.

Mesajul vine pe fondul unei creșteri record a cazurilor de Covid, determinată de varianta omicron în multe state din SUA.

CDC spune că noua variantă „se răspândește cu ușurință între oamenii aflați în spații închise la bordul navelor, iar șansa de a te îmbolnăvi cu COVID-19 pe navele de croazieră este foarte mare”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Este deosebit de important ca turiștii care prezintă un risc crescut de îmbolnăvire gravă de COVID-19 să evite călătoriile pe vase de croazieră, inclusiv croaziere fluviale, în întreaga lume, indiferent de statutul de vaccinare”, se arată într-un comunicat CDC.

Industria croazierelor s-a confruntat cu focare de Covid la începutul anului 2020. Peste 800 de persoane au fost depistate pozitive iar 10 dintre acestea și-au pierdut viața la începutul anului trecut la bordul navelor Diamond Princess și Grand Princess.

Croazierele au fost reluate abia la mijlocul lui 2021 iar companiile au introdus multe politici noi pentru a reduce răspândirea Covid la bord: vaccinări obligatorii, teste Covid negative și chiar teste PCR zilnice pentru toți pasagerii. În aceste condiții, Cruise Lines International Association a emis unn comunicat în numele principalelor companii de croaziere în care se arată că este „dezamăgită” și „perplexă” de noul ghid al CDC.

Grupul a adăugat că multe companii de croazieră adaugă noi măsuri ca răspuns la creșterea variantei omicron și că peste 100 de nave „s-au întors în apele SUA, transportând aproape un milion de pasageri de la sfârșitul lunii iunie 2021”.