• Miniștrii USR au participat la ședința de Guvern
  • Inițial, ei anunțaseră că vor sabota ședința
  • Dan Barna i-a transmis lui Florin Cîțu că nu mai are sprijinul USR
  • Florin Cîțu nu ia în calcul să-și depună mandatul
  • Liberalii și USR-iștii au continuat să se jignească pe Facebook

I-ai ales și ai așteptat de la ei să guverneze țara cu responsabilitate. Acum se amenință, se șantajează sau se duelează în orgolii, iar când ajung în fața ta îți vorbesc despre responsabilitate și bună guvernare.

„Să rezolvăm probleme importante pentru România. A fost mesajul meu pentru colegii mei. Au făcut un pas important în a debloca situația în care suntem astăzi“, a spus Florin Cîțu.

Prima ședință de Guvern, după demiterea lui Vlad Voiculescu i-a adus față în față pe liberali cu membrii USR-PLUS. Deși anunțaseră inițial că vor sabota ședința, Dan Barna și miniștrii săi s-au prezentat în cele din urmă la Palatul Victoria.

Recomandări

HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
PIEPER SE RETRAGE DE LA C.E.
INTERNET STABIL, CASĂ STABILĂ
EU VARA NU DORM..
ATAC ÎNTR-O BISERICĂ DIN SYDNEY
PROBLEME LA PROCESUL LUI TRUMP

Florin Cîțu a vorbit despre ce a făcut în prima zi în calitate de ministru interimar la Sănătate: „Am început cu o ședință cu directorii de DSP, am avut după aceea ședința de guvern și urmează acum o ședință cu directorii spitalelor de Covid“.

Dincolo de declarațiile oficiale, au continuat bătăliile declarațiilor de pe Facebook. Deputatul PNL Gigel Știrbu l-a întrebat retoric pe Dan Barna ce facem dacă premierul Cîțu se îmbolnăvește: „L-am văzut ieri pe vicepremierul Barna spunând: campania de vaccinare e un dezastru, suntem pe ultimele locuri în Europa şi vina o poartă premierul… Serios, măi nene, matale eşti cumva macaragiu la IMGB sau vinzi mititei în Obor? Nu eşti cel care dacă mâine Cîţu se îmbolnăveşte sau pleacă în concediu, ai pe mână toata prăvălia?“

Iulian Bulai, deputat USR, l-a acuzat Florin Cîțu de nepotism. El susține că premierul a numit-o pe fiica lui Marcel Vela subsecretar la Agenţia Naţională pentru Arii Naturale și îi cere să plece urgent din fruntea guvernului: „Fata lui Vela: numită subsecretar de stat la o agenție importantă. O recomandă vocea, talentul și relațiile tatălui ei. Ambele decizii luate de Florin Cîțu, la o zi distanță. Așa arată marile reforme în viziunea lui. Nu susțin! Eu sunt un munte de răbdare, dar speranțe de la acest premier nu mai am. Trebuie să plece. Astăzi. Acum“.

Iar Radu Mihail, liderul senatorilor USR-PLUS, îi cere premierului să se comporte responsabil: „Nu acceptăm să continuăm așa cu domnul Cîțu. Dacă dumneavoastră considerați că România se conduce cu umorile cuiva care e deranjat că are un furuncul seara, să știți că e fals. Premierul României trebuie să se comporte responsabil și să ia deciziile chibzuit, nu la mânie“.