• Ludovic Orban nu a putut preciza dacă măsurile de relaxare prevăzute după 1 iulie includ şi deschiderea restaurantelor.
  • „Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara”, a spus premierul.
  • Orban spune că „o parte de relaxare” vine numai dacă se înregistrează „un nivel previzionat” al răspândirii virusului în comunitate.

Întrebat ce aşteptări să aibă românii după 1 iulie, premierul a spus că „o parte de relaxare” vine numai dacă se înregistrează „un nivel previzionat” al răspândirii virusului în comunitate.

Orban spune că măsurile de relaxare au fost foarte prudente până acum: „Încă avem un număr mare de infectări. Îngrijorător este că numărul de persoane infectate este distribuit în aproape toată ţara, ceea ce înseamnă că virusul este prezent aproape peste tot”.

Întrebat dacă există varianta potrivit căreia să nu mai anunţe noi măsuri de relaxare după 1 iulie, Orban a spus că evaluarea se va face la 9-10 zile de la ultima relaxare: „În funcţie de evoluţie vom anunţa”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Întrebat, de asemenea, dacă se deschid restaurantele, premierul a răspuns: „Nu pot să dau un răspuns în momentul de faţă”.