• De 20 de ori campion de Grand Slam, tenismanul trebuia să joace luni împotriva compatriotului sârb Miomir Kecmanovic.
  • Dar, deși decizia de duminică este un eșec, nu este încă sfârșitul drumului, potrivit experților.
  • Există posibilitatea ca Djokovic să obțină o viză de tranziție, care i-ar putea permite să joace în turneu în timp ce face aranjamentele pentru a părăsi Australia.

Ce alte opțiuni mai are Djokovic. Mai poate concura la Australian Open? Tenismenul sârb Novak Djokovic a pierdut apelul împotriva deciziei guvernului australian de a-i anula viza pentru a doua oară, informează CNN.

De 20 de ori campion de Grand Slam, tenismanul trebuia să joace luni împotriva compatriotului sârb Miomir Kecmanovic.

Dar, deși decizia de duminică este un eșec, nu este încă sfârșitul drumului, potrivit experților.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Opțiuni legale:

Djokovic mai poate cere în continuare permisiunea de a face apel la instanța supremă din Australia, deși timpul se scurge pentru ca el să facă acest lucru înainte de începerea turneului, potrivit lui Abul Rizvi, fost secretar adjunct la departamentul de imigrație.

„El poate face apel din motive simbolice, dar nu din alte motive”, a declarat Rizvi, care a adăugat că Djokovic va rămâne în detenție până la plecare.

O altă viză:

De asemenea, există posibilitatea ca Djokovic să obțină o viză de tranziție, care i-ar putea permite să joace în turneu în timp ce face aranjamentele pentru a părăsi Australia, potrivit Mariei Jockel, specialist în dreptul imigrației la BDO Australia.

Dar există un impediment – viza poate fi acordată doar de ministrul imigrației, aceeași persoană care i-a anulat viza vineri. Instanța ar putea cere ca Djokovic să primească o viză provizorie în timp ce cazul este atacat în continuare, dar în cele din urmă decizia aparține ministrului imigrației.

Iată ordinele judecătorului în respingerea apelului lui Djokovic

Judecătorul tocmai a pronunțat hotărârea de respingere a recursului lui Djokovic, precizând că instanța nu va putea oferi astăzi o explicație detaliată în scris, dar va încerca să ofere una cât mai curând posibil în zilele următoare.

Ordinele complete ale instanței sunt următoarele:

Respingerea cererii modificate, cu cheltuieli de judecată, care vor fi stabilite de comun acord sau, în lipsa unui acord, vor fi evaluate.
Motivele vor fi publicate la o dată ulterioară.