Ce amendă primești dacă nu porți mască în zonele aglomerate din București

  • De astăzi, purtatul măştii devine obligatoriu în aer liber în Bucureşti
  • Zonele în care trebuie să porţi masca sunt drumurile pietonale aglomerate
  • În Centrul Vechi va trebui să porţi masca pe tot parcursul zilei

Andreas tocmai a ieşit de la job şi nu ştia de noile restricţii impuse în Bucureşti. De astăzi, trebuie să porţi masca în Capitală şi în aer liber în zonele pietonale aglomerate. Dacă nu, rişti amenzi de minim 500 de lei.

„Sincer nu am avut idee, tocmai am ieşit de la metrou. Cam aiurea, acuma suntem în aer liber şi ar trebui să putem să respirăm ca oamenii”, spune Andreas.

„Nu cred că are vreo diferenţă. În spaţii închise sunt de acord, dar în spaţiile deschise nu cred că are vreo importanţă”, a declarat la rândul său Andrei Rusu.

Alţi pietoni au regândit regulile impuse de autorităţi. „O port doar dacă sunt mai mult de 3 persoane”, a spus Ştefania.

Astăzi, poliţiştii au fost indulgenţi şi au împărţit doar avertismente şi măşti celor care se plimbau fără griji. Centrul Vechi, staţiile STB, autoagara, staţiile de taxi, gările CFR, târgurile, pieţele şi expoziţiile sunt locurile în care trebuie să porţi masca pe tot parcursul zilei.

În Centrul Vechi va trebui să porţi masca pe tot parcursul zilei, începând de astăzi. Poliţia ne-a spus că va atrage atenţia persoanelor care nu s-au conformat încă şi le va spune că vor putea primi amenzi. Însă, în celelalte zone pietonale aglomerate oamenii nu ştiu că trebuie să poarte încă mască şi nici poliţia nu le atrage încă atenţia.