• Joe Biden și Volodimir Zelenski au discutat despre securitate.
  • În fața agresiunii Rusiei, Biden vrea o Europă întreagă și liberă.
  • SUA sunt pentru Ucraina un partener strategic, spune Zelenski.

Joe Biden și Volodimir Zelenski s-au întâlnit la Casa Albă. Amânată de două ori din cauza situației din Afganistan, discuția dintre cei doi șefi de stat a fost despre securitatea Ucrainei și dorința de a face parte din NATO.

Deși Rusia a confiscat Crimeea, Ucraina încă se luptă pentru suveranitate și cere, în continuare, ajutor Statelor Unite. „Trebuie să ne concentrăm foarte mult mult și pe problemele de securitate, care sunt cel mai important aspect de pe această agendă”, a spus președintele Ucrainei.

De asemenea, Biden a încurajat eforturile lui Zelenski de a combate corupția și l-a asigurat că Statele Unite vor contribui la protejarea securității energetice a Ucrainei. Dar, miza discuțiilor de ieri rămâne o promsiune că americanii vor trece de la vorbe la fapte.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC

„Pe măsură ce sărbătorim 30 de ani de independență ucraineană, parteneriatul dintre națiunile noastre devine mai puternic și va deveni mai puternic decât atât. Ucraina și Statele Unite Statele au un sistem de valori similar”, a reacționat și Joe Biden.