• Marcel Ciolacu îi roagă pe parlamentarii PSD să evite adunările publice, evenimentele care nu sunt importante.
  • Marți trebuie să fie prezenți în Parlament pentru a vota moțiunea de cenzură.
  • Liderii AUR și USR PLUS vor vota în favoarea primei moțiuni de cenzură.

Parlamentarii PSD sunt rugați să evite adunările publice cu multe persoane şi evenimentele care pot fi amânate pentru a nu se infecta cu virusul COVID-19, în contextul în care marţi trebuie să fie prezenţi în Parlament pentru a vota moţiunea de cenzură, potrivit unui mesaj dat de Marcel Ciolacu.

„Stimaţi colegi, vă rog să vă limitaţi acţiunile în teritoriu în următoarele zile. Evitaţi adunările publice cu multe persoane şi evenimentele care pot fi amânate. Avem de trecut o moţiune de cenzură! Vreau să fim prezenţi toţi marţi în Parlament. Guvernul Cîţu va pleca acasă”, le-a scris Marcel Ciolacu deputaţilor şi senatorilor social -democraţi, conform unor surse social-democrate.

PSD a depus marţi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu, a anunţat Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL
AL TREILEA AUR PENTRU POPOVICI

Conducerile celor două camere ale Parlamentului au decis, cu doar 9 voturi „pentru” şi 16 abţineri, că moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS şi AUR nu va fi dezbătută şi citită până la publicarea motivării Curţii Constituţionale a deciziei privind conflictul dintre Guvern şi Parlament pe tema moţiunii de cenzură.

Liderii AUR şi USR PLUS au anunţat că vor vota în favoarea primei moţiuni de cenzură care va fi supusă votului în Parlament.