Ce așteptări are Florin Cîțu de la viitorul ministru al Sănătății. Criteriile în funcție de care va face nominalizarea

Sursa Foto: Mediafax

Fără nepotisme, fără probleme penale și cu profesionalism – acestea sunt cele trei așteptări pe care premierul Florin Cîțu le are de la viitorul ministru al Sănătății: „În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea.”

Am propus imediat cu revocarea domnului ministru și propunerea de interimar. Mi se părea normal să meargă către vicepremier (Dan Barna – n.r.) care este coordonatorul Ministerului Sănătății. A fost refuzată această responsabilitate și atunci mi-am asumat eu această responsabilitate, pentru că România nu-și permite astăzi, în plină luptă cu pandemia, să nu aibă un ministru al Sănătății“, spune Florin Cîțu.

El spune că portofoliul Sănătății rămâne la USR PLUS.

Aștept nominalizarea unui ministru cât mai curând. În protocolul coaliție se spune foarte clar ce așteptări avem de la un ministru, oricare ar fi acela. Personal, am spus de fiecare dată – caut trei atribute, trei caracteristici clare pentru o persoană pentru care voi pune semnătura: fără compromis sau fără nepotisme, fără conflict de interese, fără probleme penale și cu profesionalism. În funcție de aceste trei criterii voi face nominalizarea”, conchide Cîțu.