• Lucian Micu este manager interimar la Spitalul de Urgență din Piatra Neamț
  • Lucian Micu și Silviu Verzea, directorul medical, au susținut o conferință de presă în urmă cu câteva zile
  • Ambii au pus accent pe extinderea sistemului de oxigen

Lucian Micu este interimar la șefia Spitalului de Urgență din Piatra Neamț. Fost primar în Roman, a primit interzis de la Agenția Națională pentru Integritate să mai candideze. Așa că a preluat mandatul în 28 octombrie, acum două săptămâni și jumătate.

Acum câteva zile, a ținut o conferință de presă, alături de Silviu Verzea, directorul medical. Ambii au pus accent pe extinderea sistemului de oxigen, vital pentru pacienții cu COVID.

Lucian Micu, managerul Spitalului de Urgență din Piatra Neamț: „Dorim în paralel și extinderea prizelor de oxigen și odată cu relocarea ATI de la etajul 3 vom încerca într-o primă etapă la secția de ortopedie să mai montăm prize pentru oxigen, după care vom interveni la secția de urologie și la ORL astfel încât să creștem și numărul de prize de oxigen, oxigenul fiind unul dintre medicamentele de bază pentru tratarea de coronavirus.”

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI
FII BOGAT ÎN ROMÂNIA

Silviu Verzea, director medical: „Este nevoie, așa cum spunea și domnul manager, de suplimentarea surselor de oxigen. Noi plecând de la structura existentă, cu instalația proprie a spitalului, a trebuit să suplimentăm prin închirierea de aparate care concentrează oxigenul și am ajuns undeva la 60 de astfel de aparate, și o să continuăm să mai închiriem și altele. Și bineînțeles lucrăm și la extinderea capacității instalației actuale în clădirea nouă, în pavilionul chirurgical, acolo unde se poate interveni. Asta am considerat principala problemă de semnalat.”

Mandatul de interimar al lui Lucian Micu a fost dat, inițial, pentru șase luni. Dar săptămâna trecută, Consiliul de Administrație al spitalului a anunțat un concurs pentru postul de manager, care se va ține la sfârșitul lunii decembrie