• Joe Biden i-a dăruit lui Boris Johnson o bicicletă care costă 6.000 $
  • Boris Johnson a primit de la Joe Biden o bicicletă decorată cu steagurile SUA și UK
  • Boris Johnson i-a dăruit lui Joe Biden o fotografie printată din Wikipedia

Dincolo de momentele oficiale și scorțoase, summitul G7 are și ipostaze inedite. Unele spun mai mult decât declarațiile făcute de cei mai influenți lideri din lume.

De exemplu, schimburile de cadouri: Joe Biden i-a dăruit lui Boris Johnson o bicicletă de 6.000 de dolari. Iar Johnson i-a dat o fotografie tipărită din Wikipedia cu Frederick Duglass, un militant din secolul 19 pentru abolirea sclaviei.

„E normal, sunt schimburi care se fac şi e normal să fie aşa. E un gest de diplomaţie. Deşi au şi gesturi de prietenie, cadourile au o semnificaţie politico-diplomatică.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Legăturile istorice au fost esenţa cadoului. Fotografia reaminteşte preocuparea preşedintelui american pentru Black Lives Matter.

Bicicleta, de exemplu, este tot o sinteză a cooperării dintre SUA şi UK. Preşedintele şi premierul şi-au făcut cadouri care subliniază legăturile istorice. Nu atât valoarea spune foarte, cât simbolistica lor. Ambii au avut sprijin din partea experţilor şi s-au comunicat înainte despre ce va fi vorba”, a declarat Bogdan Nicolae, editorul-prezenator al emisiunii InSecuritate, de la Aleph News.