Ministerul Finanţelor a publicat un material informativ dedicat contribuabililor persoane fizice care au obligaţia să declare şi să plătească impozitele şi contribuţiile sociale datorate pentru veniturile realizate în străinătate, în anul 2020.

Materialele se găsesc pe site-ul anaf.ro, în secţiunea Asistenţă Contribuabili – Servicii oferite contribuabililor – Ghiduri curente şi alte materiale informative.

Noul ghid clarifică o serie de aspecte legate de: tipurile de venituri din străinătate care trebuie declarate în România prin Declaraţia unică, tipurile de venituri realizate din străinătate care nu se declară în România, modul de conversie în lei a veniturilor exprimate în valută, contribuţiile sociale datorate, precum şi modul de determinare şi acordare a creditului fiscal.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În plus, contribuabilii interesaţi pot găsi şi alte detalii despre Declaraţia unică pe care trebuie să o depună pentru această categorie de venituri, respectiv: ce formulare necesare şi de unde se pot procura, cum se poate depune Declaraţia unică şi ce modalităţi de plată sunt puse la dispoziţia contribuabililor.

Rolul noului ghid fiscal este de a încuraja şi asista contribuabilii să declare corect veniturile realizate din străinătate şi să plătească impozitele şi contribuţiile datorate, inclusiv prin intermediul mijloacelor electronice de plată existente.