• Guvernul din Australia a anunţat un pachet de măsuri de sprijin pentru sectorul turistic
  • Pachetul de sprijin va avea valoarea totală de 928 de milioane de dolari
  • Prin intermediul acestuia autoritățile vor să încurajeze turismul local

Guvernul din Australia a anunţat un pachet de măsuri de sprijin pentru sectorul turistic în valoare totală de 928 de milioane de dolari, prin care vrea să încurajeze turismul local, în contextul în care rutele internaţionale rămân închise momentan din cauza pandemiei de Covid-19, potrivit Reuters, citat de Ziarul Financiar.

Întregul pachet cuprinde subvenţii pentru biletele de avion, împrumuturi avantajoase pentru tour operatorii de mici dimensiuni şi ajutor financiar pentru cele mai mari două companii aeriene din ţară. Acesta a fost gândit pentru a ţine în viaţă jucătorii din turism până la reluarea călătoriilor internaţionale.

Pachetul va duce mai mulţi turişti în hotelurile şi restaurantele australiene, îi va îndemna să plece în vacanţe şi să exploreze turismul intern. (…) Asta înseamnă mai multe locuri de muncă şi invsestiţii pentru sectorul de turism şi pentru cel de aviaţie, pe măsură ce Australia se îndreaptă către o victorie în lupta împotriva Covid-19 şi împotriva restricţiilor care au afectat atât de multe businessuri”, a declarat premierul australian Scott Morrison, în faţa jurnaliştilor adunaţi în Sydney.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Turismul reprezintă un vector important în economia Australiei, întrucât contribuie cu peste 47 de miliarde de dolari la PIB-ul ţării – în perioada 2018-2019. Totodată, angajaţii din acest sector cumulează 5% din totalul forţei de muncă active din ţară.