• Miniștrii Guvernului Cîțu absenți pe piața de capital, își țin banii la bancă
  • Doar patru miniștri au riscat investiții
  • Dan Barna a investit peste 1 milion de lei în fonduri mutuale
  • În portofoliul său sunt șapte fonduri mutuale, două din ele în euro
  • Claudiu Năsui, Virgil Popescu și Cătălin Drulă au și ei investiții

Virgil Popescu, fostul ministru al Economiei, acum ministrul Energiei, le-a spus românilor: „Scoateți banii de la saltea, investitți pe bursă”. Face reclamă listării companiilor de stat. Hidroelectrica ar fi un exemplu.

Ne-am uitat pe declarațiile de avere ale locatarilor de la Palatul Victoria. Să vedem câți dintre cei care ne dau lecții știu să facă profit. Patru din 21 au testat piața de capital. Cei mai mulți de la USR – PLUS.

Vicepremierul Dan Barna a investit peste 1,4 milioane de lei în fonduri mutuale. Adică 283.000 de euro. Are 266.000 de lei la International Romanian Bond, fond de obligaţiuni, dar şi 284.000 de lei la fondul de acţiuni International Romanian Equity. Mai are peste 530.000 de lei investiți fonduri administrate de NN Investment Partners.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Același fond, NN Investment este preferat și de liberalul Virgil Popescu, ministrul Energiei. A investit aici peste 75.000 de lei și aproape 2.000 de euro.

Claudiu Năsui, ministrul Economiei are acțiuni la Muntenia Global Invest și Banca Transilvania. Sunt peste 160.000 de lei și peste 20.000 de euro. A pus bani și la Transelectrica, Transgaz, dar și la Boeing. Păstreazi bani și la bancă, în cinci conturi, inclusiv Revolut.

Pe lista celor care își păstrează banii în bancă trecem Sorin Cîmpeanu care are nu mai puţin de cinci conturi, din care doar unul în euro. Continuăm cu Lucian Bode, Barna Tanczos sau Stelian Ion și chiar premierul Florin Cîțu, care are un cont de 350.000 de lei.

Cîţu e cel care a scris așa în programul de guvernare: „Se va urmări o creștere a participării companiilor, precum și a investitorilor interni și internaționali pe piața de capital din România, inclusiv pe piețele publice și private”.