• În timpul revoltelor de la Washington, Vladimir Putin a sărbătorit Crăciunul la o biserică din Novgorod
  • Democratii și liberalii au comentat pe Twitter ca haosul din SUA le convine de minune lui Vladimir Putin și Xi Jinping
  • „Putin și Xi râd tot drumul până la bancă”, a scris un diplomat european.
  • „Când aterizează Putin în Washington pentru a-și prelua funcția?”, scrie un comediant din Noua Zeelandă.

În timp ce la Washington se derulau scene de anarhie, Vladimir Putin vizita o biserică din Novgorod, la 500 de kilometri depărtare de Moscova ce datează din secolul al 13-lea, pentru slujba de Crăciun.

Liderul de la Kremlin a aprins lumânări și s-a închinat la icoana decorată cu flori, apoi s-a alăturat restului enoriașilor.

„Această speranță și, uneori, așteptarea unui miracol, este chiar steaua care ne luminează calea vieții și ne susține în cele mai dificile etape. Crăciun fericit!”, a spus liderul de la Kremlin, după slujbă.

În același timp, clădirea Capitoliului din Washington era luată cu asalt. S-au tras focuri de armă, iar o femeie a murit. Totul a pornit după ce Mike Pence a anunțat că Biden e noul șef al lumii libere, iar susținătorii lui Trump au luat foc.

Democratii și liberalii au comentat pe Twitter ca haosul din SUA le convine de minune lui Vladimir Putin și Xi Jinping.

Un diplomat european a spus că, deși se aștepta să fie validat Biden pe 20 ianuarie, haosul va submina credibilitatea SUA în beneficiul liderilor autoritari precum președinții Xi Jinping din China și Vladimir Putin din Rusia, scrie FT.

„Daunele reale vor fi termen lung”, a spus oficialul. „La nivel internațional, Putin și Xi râd tot drumul până la bancă”.