• Un bărbat de 68 de ani a sechestrat două persoane într-un apartament din Onești
  • Cei doi ostatici au fost înjunghiați mortal
  • Agresorul a fost împușcat de polițisti, iar soția lui a fost reținută

Poliția Română are de dat, din nou, explicații, după o situație cutremurătoare. Două persoane au murit, după ce au fost luate ostatice într-un apartament din Onești. Un bărbat care și-a pierdut locuința în urmă cu câțiva ani a sechestrat doi muncitori ce renovau apartamentul după care i-a înjunghiat mortal.

Negociatorul poliției a ajuns la aproape două ore de la primul apel la 112, iar trei ore mai târziu mascații intrau în apartament, după ce auzeau strigăte. Agresorul a fost împușcat de mai multe ori de polițisti.

„S-a pierdut foarte, foarte mult timp până a venit cineva de la Inspectoratul de Poliție al județului. Acel individ intră într-o criză de timp. E surescitat, e nervos, e coleric și nu se poate înțelege nimeni cu el. Poate dacă poliția din Onești ar fi primit aprobarea să acționeze ei fără să mai aștepte polițiști, experți, poate că totul ar fi fost cu un deznodământ fericit”, a spus Liviu Chesnoiu, psiholog criminalist.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

„În astfel de situații, negociatorul trebuie să vină în secunda doi acolo. Acest negociator, de regulă, trebuie să aibă pegătire psihologică și el trebuie să fie în legătură cu acest individ. (…) Trebuiau făcute toate doleanțele acestui individ. Trebuia făcut conștient că nu îl duce nimeni cu vorba. Dacă negociatorul observă nu are cu cine să negocieze trebuie să dea mână liberă forțelor de ordine să intervină. După foarte puțin timp, poliția trebuia să își dea seama că nu are cu cine să negocieze și să acționeze rapid”, a adăugat Liviu Chesnoiu.

„Dacă informațiile publice sunt corecte, timpul în care au intervenit autoritățile este mult prea îndelungat. Eu cred că a lipsit ordinul de intervenție într-un timp util. Este vorba despre o lipsă de decizie din partea celor care au intervenit”, a spus Valeriu Șuhan.

„În imaginile surprinse, observăm într-un anumit moment, preț de zeci de secunde, agresorul s-a expus. El a ieșit la balcon, moment, care cred eu, ar fi putut fi propice pentru ca forțele de ordine să intervină”, crede Valeriu Șuhan.

Ce spune legea în astfel de cazuri?

„Legea este extrem de permisivă în astfel de cazuri. Era vorba foarte clar de o infracțiune flagrantă, iar poliția avea toate drepturile să pătrundă în locuință și să intervină”, a spus Valeriu Șuhan.