• Viktor Bout a dezvăluit detalii despre întâlnirea sa cu Brittney Griner în timpul schimbului de prizonieri.
  • Bout a spus că i-a urat noroc și a simțit că aceasta a avut o înclinație pozitivă” față de el.
  • Bout este un traficant de arme condamnat, pe care SUA l-a schimbat cu Rusia pentru vedeta WNBA Brittney Griner.

Viktor Bout, traficantul de arme condamnat pe care SUA l-a schimbat cu Rusia în schimbul vedetei WNBA Brittney Griner, a dezvăluit ce i-a spus acesteia în timp ce făcea schimbul pe pista aeroportului din Abu Dhabi.

I-am urat noroc. Ea chiar mi-a întins într-un fel mâna”, a declarat Bout pentru postul de televiziune rusesc de stat RT în primul său interviu acordat sâmbătă, potrivit Reuters.

Din nou, este tradiția noastră. Ar trebui să le urezi tuturor noroc și fericire”, a spus el, adăugând că el crede că Griner a fost înclinată pozitiv” către el. O înregistrare video publicată săptămâna aceasta a arătat momentul în care cei doi au făcut schimb de experiență pe pistă. Bout și Griner pot fi văzuți mergând unul spre celălalt, fiecare însoțit de oameni.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Grupurile se opresc să vorbească pentru scurt timp, iar unele dintre persoanele care o însoțesc pe Griner dau mâna cu Bout înainte de a pleca pe drumuri separate. Pentru interviul său de sâmbătă, Bout a stat de vorbă cu Maria Butina, care a fost încarcerată anterior în SUA timp de 14 luni pentru că a acționat ca agent rus neînregistrat, iar în prezent este deputat și prezentatoare TV.

Cei doi au vorbit, de asemenea, despre războiul din Ucraina, pe care Bout a declarat că îl susține și că și-ar fi dorit ca Moscova să fi fost capabilă să o facă mai devreme. Dacă aș avea ocazia și abilitățile necesare, m-aș înrola ca voluntar”, a spus el.

El a dezvăluit, de asemenea, că a avut un portret al președintelui rus Vladimir Putin în celula sa din închisoare. Da, întotdeauna. De ce nu? Sunt mândru că sunt rus și că președintele nostru este Putin”, a spus el, potrivit CNN.

Bout a fost un proeminent traficant internațional de arme arestat în 2008 în cadrul unei operațiuni sub acoperire. El a fost condamnat la 25 de ani de închisoare în 2011 și ispășise mai puțin de jumătate din această pedeapsă când a fost schimbat cu Griner.

Griner nu a făcut încă o declarație publică de când a ajuns acasă, dar era bine dispusă” și incredibil de amabilă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby, pentru CNN.