• Analistul Adrian Mitroi spune că economia americanilor este autosustenabilă
  • Ţiţeiul s-a scumpit după ce Trump s-a grăbit să îşi anunţe victoria
  • Numărul de maşini electrice se va înmulţi dacă Joe Biden va fi preşedinte

Și în America afacerile sunt strâns legate de politică. Îți spun că Trump și-a făcut un titlu de glorie din a trage spre Statele Unite toate business-urile.

Analistul Adrian Mitroi spune că economia americanilor este autosustenabilă. Își consumă propriile resurse, așa că depinde foarte puțin de exporturi. Trump a mizat pe tot ceea ce înseamnă tehnologie IT.

„Tot ce înseamnă emisii zero mi se pare că este industria imediat câștigătoare. Evident industria IT și tot ce înseamnă social media. Acolo unde America are clar 99% din business. Noi nu vom mai reveni la ceea ce era înainte de pandemie. O altă oportunitate, criză/oportunitate, este cea legată de atacuri cibernetice. Tot ce înseamnă dezvoltare de vaccin, medicină modernă, telemedicina”, a spus, pentru Aleph News, analistul financiar Adrian Mitroi.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Trump e prieten și cu industria petrolieră. După ce și-a proclamat la un moment dat victoria, țițeiul s-a scumpit cu 3%.

Biden, însă, ține la politicile ecologice şi are o poziție mai blândă față de Iran. Unul dintre atuurile administrației sale ar fi că mașinile electrice se vor înmulți pe străzile Americii.

„Noua economie nu va mai fi atât de dependentă de petrol. Presiunea va fi pentru standarde de responsabilitate socială. Industria aceasta va face doar cât este necesar”, a mai spus Adrian Mitroi.