• Analistul de Politică Externă, Iulian Chifu, a vorbit despre rezultatele alegerilor SUA și modul în care va fi influențată România de acestea
  • Iulian Chifu: „Nu vorbim de orice democrat, vorbim de Joe Biden. Joe Biden este un cunoscător al României, a fost de câteva ori la București”
  • Iulian Chifu: „Este o persoană echilibrată, e adevărat, la o anumită vârstă, are o experiență bogată”

Ce înseamnă pentru România un Democrat la Casa Albă

Iulian Chifu, Analist de Politică Externă: „Nu înseamnă nimic special, înseamnă o relație foarte bună, parteneriatul strategic merge înainte, succesiunea la tratate este foarte clară; pe urmă, nu vorbim de orice democrat, vorbim de Joe Biden. Joe Biden este un cunoscător al României, a fost de câteva ori la București, l-am întâlnit, am avut ocazia să stau de vorbă și în variantă small-talks, adică colateral celor oficiale. Este un cunoscător al zonei, este unul dintre co-semnatarii în format bipartizan a numeroase inițiative, nu rareori împreună cu regretatul John Mccain, deci este o persoană echilibrată, e adevărat, la o anumită vârstă, are o experiență bogată, iar în ceea ce privește Europa Centrală și de Est, a fost responsabil în tot mandatul Obama de această regiune. Într-adevăr, Barack Obama a fost cel care a lansat în summit-ul Nato din Țara Galilor de la Newport Bridge, această idee a flancului estic și a apărarii și susținerii acestui flanc, deci inclusiv a regiunii în care se află țara noastră”.

Recomandări

AI PRIMAR A.I. AVATAR
HAMAS ATACĂ TEL AVIV
TURBULENȚELE SUNT ÎN CREȘTERE
CHARLES LECREC A CÂȘTIGAT CURSA DE LA MONACO
13 OAMENI MOR ÎN URMA TORNADELOR
SCHOLZ ARE „REGULI CLARE" PENTRU UCRAINA