• Analistul de Politică Externă, Iulian Chifu, a vorbit despre rezultatele alegerilor SUA și modul în care va fi influențată România de acestea
  • Iulian Chifu: „Nu vorbim de orice democrat, vorbim de Joe Biden. Joe Biden este un cunoscător al României, a fost de câteva ori la București”
  • Iulian Chifu: „Este o persoană echilibrată, e adevărat, la o anumită vârstă, are o experiență bogată”

Ce înseamnă pentru România un Democrat la Casa Albă

Iulian Chifu, Analist de Politică Externă: „Nu înseamnă nimic special, înseamnă o relație foarte bună, parteneriatul strategic merge înainte, succesiunea la tratate este foarte clară; pe urmă, nu vorbim de orice democrat, vorbim de Joe Biden. Joe Biden este un cunoscător al României, a fost de câteva ori la București, l-am întâlnit, am avut ocazia să stau de vorbă și în variantă small-talks, adică colateral celor oficiale. Este un cunoscător al zonei, este unul dintre co-semnatarii în format bipartizan a numeroase inițiative, nu rareori împreună cu regretatul John Mccain, deci este o persoană echilibrată, e adevărat, la o anumită vârstă, are o experiență bogată, iar în ceea ce privește Europa Centrală și de Est, a fost responsabil în tot mandatul Obama de această regiune. Într-adevăr, Barack Obama a fost cel care a lansat în summit-ul Nato din Țara Galilor de la Newport Bridge, această idee a flancului estic și a apărarii și susținerii acestui flanc, deci inclusiv a regiunii în care se află țara noastră”.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?