• Joe Biden a fost ales oficial președinte al SUA de către Colegiul Electoral
  • Mandatul lui Biden începe cu ancheta federală asupra fiului său, Hunter

Dincolo de toate scandalurile din America, întrebarea este dacă România are de câștigat din schimbul de președinți de la Casa Albă. Bogdan Nicolae, de la Monitorul Apărării și Securității, a fost întrebat dacă Joe Biden îi poate scăpa pe români de vize.

Bogdan Nicolae, Monitorul Apărării și Securității: „Nu este așa de ușor. Noi avem de purtat un dialog cu departamentul de stat din SUA și mai ales cu cetățenii români care vor să aplice pentru viza americană. Avem nevoie de o educație suplimentară în ceea ce privește condițiile de intrare și lucru în SUA.”

„În primul rând, democrația americană a reușit să stea în picioare, pentru că etica unor înalți funcționari americani a fost neștirbită pe perioada acestor alegeri. Și doi, președintele ales are o foarte bună cunoaștere despre zonă, despre România și asta ne va ajuta să ne ducem mesajul mai ușor.”

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
ORADEA CHEAMĂ DIASPORA ACASĂ
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE

Bogdan Nicolae a subliniat faptul că este important pentru noi ca reprezentanții țării să prezinte cazul nostru la Washington cu o mai mare încredere, iar dacă vom reuși să păstrăm atenția americană, va fi în regulă.

Bogdan Nicolae, Monitorul Apărării și Securității: „Cred că pentru actualul președinte două vizite la Washington ar fi putut să fie de ajuns, dar dacă nu va reuși să câștige atenția lui Biden, va rămâne doar cu pozele cu Trump.”

Bogdan Nicolae a spus care crede că este motivul pentru care Donald Trump nu a susținut nicio declarație după numirea oficială a lui Biden ca președinte al Statelor Unite.

Bogdan Nicolae, Monitorul Apărării și Securității: „Trump așteaptă ca în cele din urmă deputații și senatorii americani să ia act de votul Colegiului Electoral de ieri. Acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de ianuarie.”