• Ludovic Orban a fost întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă la BNR
  • Președintele PNL a subliniat că nu este implicat în „politica de cadre” a Băncii Naționale a României

Întrebat marți la Parlament ce crede că o recomandă pe Viorica Dăncilă la BNR, liderul liberal a spus zâmbind: „Vocea și talentul“. El a precizat că nu vrea să comenteze „politica de cadre“ a Băncii Naționale.

Eu pot să vă spun că am avut o colaborare foarte bună cu BNR pe durata pandemiei, că BNR a susținut demersurile Guvernului, ne-am coordonat politicile, fiecare în domeniul de activitate, și că literalmente colaborarea cu BNR a fost benefică pentru economia românească. În ce privește politica de personal, nu sunt implicat, este decizia conducerii BNR“, a spus Orban.

Vasilescu, despre Dăncilă la BNR: Cunoaște oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea

Dna Dăncilă nu va fi consilier al guvernatorului BNR. În același timp, vor fi cinci birouri specializate pe direcția trecerii României la euro. Aceste cinci birouri nu vor fi la cabinetul guvernatorului, ci va fi un grup de birouri care va funcționa în BNR și care vor completa comitetul de trecere la euro, care funcționează de 12 ani“, a spus, marți, la Digi 24 Adrian Vasilescu, consilier de strategii al guvernatorului BNR, Mugur Isărescu.

Recomandări

CÂND ADERĂ MOLDOVA LA UE
CILLIAN MURPHY DEVINE VEGAN
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII
MESAJUL REGELUI CHARLES
BEYONCE LANSEAZĂ UN NOU ALBUM

El a precizat că Viorica Dăncilă va fi remunerată pentru activitatea de la BNR.

Întrebat ce o recomandă pe Viorica Dăncilă pentru un post de consultant la BNR, Vasilescu a spus: „Dna Dăncilă a fost prim-ministru, a fost europarlamentar multă vreme. Cunoaște toate căile din Uniunea Europeană. Acolo cunoaște oameni ecologiști, din zona verde, oameni cu care a stat la masă, cu care a băut cafea, cu care a schimbat vorbe, se cunosc, știu ce pot…(…) La BNR se caută oameni care au uși deschise la Parlamentul European, uși deschise în cabinetele europene… Uși deschise, ăsta este lucru cel mai important. Fără uși deschise nu facem nimic pentru țara asta“.