Angela Merkel condamnă moartea lui George Floyd. Mesajul trimis americanilor și lui Donald Trump

Ce părere are Angela Merkel despre Donald Trump în contextul „George Floyd”. „Sper că putem aduce pacea” Sursa Foto: Profimedia
  • Angela Merkel condamnă moartea lui George Floyd, dar pledează pentru reconciliere în Statele Unite
  • Cancelarul Germaniei: „Este un lucru foarte, foarte teribil. La nivel politic, eu pledez pentru eforturi de aducere a oamenilor împreună şi de reconciliere”
  • În numeroase oraşe din SUA au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a condamnat, joi, moartea afro-americanului George Floyd în Statele Unite, dar a pledat pentru reconciliere, în contextul protestelor violente, informează agenţia de presă Reuters.

„Este un lucru foarte, foarte teribil”, a declarat Angela Merkel, referindu-se la moartea lui George Floyd.

„La nivel politic, eu pledez pentru eforturi de aducere a oamenilor împreună şi de reconciliere”, a afirmat Angela Merkel într-un interviu acordat postului de televiziune ZDF.

Întrebată dacă preşedintele Donald Trump a avut vreun rol în polarizarea societăţii din Statele Unite ale Americii, Angela Merkel a admis că actualul lider de la Casa Albă are un stil controversat, dar a adăugat: „Eu colaborez cu preşedinţi aleşi din întreaga lume, desigur şi cu preşedintele american şi sper că putem aduce pace în această ţară”.

În numeroase oraşe din Statele Unite au loc proteste violente faţă de moartea unui bărbat de culoare, George Floyd, în timp ce era imobilizat de poliţişti în oraşul Minneapolis.

Preşedintele Donald Trump a avertizat că ar putea mobiliza membri ai Armatei americane pentru restabilirea ordinii.