• Guvernul Florin Cîțu a fost demis, marți, de către Parlament, în urma votului moțiunii de cenzură.
  • Agențiile internaționale de presă afirmă că România se confruntă cu o instabilitate politică.
  • Presa internațională spune că „este o situație care amenință relansarea economică a țării”

Principalele agenţii de presă internaţională au relatat, marţi, despre demiterea de către Parlament a Guvernului Florin Cîţu, notând că România se confruntă cu o perioadă de instabilitate politică, pe fondul amplificării crizei pandemiei.

„Guvernul liberal român a fost demis prin moţiune de cenzură”, titrează Agenţia France-Presse. „Parlamentul român a aprobat marţi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului liberal al premierului Florin Cîţu, deschizând calea unei perioade de instabilitate politică în plin val patru de COVID-19”, notează Agenţia France-Presse.

„Parlamentul României a demis Cabinetul de centru al premierului Cîţu”, titrează, la rândul său, agenţia Reuters. „România este într-un impas politic de o lună, situaţie care ameninţă relansarea economică a ţării şi eforturile de reducere a deficitelor unui stat membru al Uniunii Europene”, comentează agenţia Reuters.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR

„Premierul României, Florin Cîţu, din cadrul Partidului Naţional Liberal, a fost demis marţi, prin moţiune de cenzură, situaţie care amplifică criza politică. (…) Căderea Guvernului este rezultatul crizei politice care a început acum o lună, atunci când Cîţu l-a demis pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, din cadrul USR-Plus, deoarece nu a aprobat un program pentru dezvoltarea regională. USR-Plus a denunţat o «revocare abuzivă» şi s-a retras din Guvernul susţinut de trei partide”, notează agenţia Associated Press.

„Guvernul de centru-dreapta din România a fost înlăturat după ce a pierdut votul de încredere”, relatează euronews.com