Ce scrie presa internațională despre demiterea Guvernului Cîțu: „Este o situație care amenință relansarea economică a țării”

Ce relatează presa internațională despre demiterea Guvernului Cîțu Sursa: AFP via Getty Image
  • Guvernul Florin Cîțu a fost demis, marți, de către Parlament, în urma votului moțiunii de cenzură.
  • Agențiile internaționale de presă afirmă că România se confruntă cu o instabilitate politică.
  • Presa internațională spune că „este o situație care amenință relansarea economică a țării”

Principalele agenţii de presă internaţională au relatat, marţi, despre demiterea de către Parlament a Guvernului Florin Cîţu, notând că România se confruntă cu o perioadă de instabilitate politică, pe fondul amplificării crizei pandemiei.

„Guvernul liberal român a fost demis prin moţiune de cenzură”, titrează Agenţia France-Presse. „Parlamentul român a aprobat marţi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului liberal al premierului Florin Cîţu, deschizând calea unei perioade de instabilitate politică în plin val patru de COVID-19”, notează Agenţia France-Presse.

„Parlamentul României a demis Cabinetul de centru al premierului Cîţu”, titrează, la rândul său, agenţia Reuters. „România este într-un impas politic de o lună, situaţie care ameninţă relansarea economică a ţării şi eforturile de reducere a deficitelor unui stat membru al Uniunii Europene”, comentează agenţia Reuters.

„Premierul României, Florin Cîţu, din cadrul Partidului Naţional Liberal, a fost demis marţi, prin moţiune de cenzură, situaţie care amplifică criza politică. (…) Căderea Guvernului este rezultatul crizei politice care a început acum o lună, atunci când Cîţu l-a demis pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, din cadrul USR-Plus, deoarece nu a aprobat un program pentru dezvoltarea regională. USR-Plus a denunţat o «revocare abuzivă» şi s-a retras din Guvernul susţinut de trei partide”, notează agenţia Associated Press.

„Guvernul de centru-dreapta din România a fost înlăturat după ce a pierdut votul de încredere”, relatează euronews.com