• În România sunt așteptate noi relaxări de la 1 iunie, chiar dacă nu a fost atinsă ținta de vaccinare
  • Noile măsuri vizează organizarea de spectacole şi evenimente private, dar şi activităţi sportive

În România sunt așteptate noi relaxări, între care organizarea de spectacole și evenimente private, precum și activități sportive, de la 1 iunie, chiar dacă nu a fost atinsă ținta de vaccinare de 5 milioane de persoane.

În momentul când a anunțat măsurile de relaxare în vigoare din 15 mai, între care renunțarea la mască în spații deschise, premierul Florin Cîțu a spus că există un calendar al relaxărilor care va intra în vigoare de la 1 iunie, de la 1 iulie și altele de la 1 august.

Singura condiție pusă a fost atingerea țintei de vaccinare, pentru 1 iunie, de 5 milioane de persoane.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
AI ACEEAȘI RUTINĂ LA JOB?
ZELENSKI RĂSUFLĂ UȘURAT
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
CE SCOP ARE ISRAELUL

Ținta nu a fost atinsă, în România fiind, miercuri, puțin peste 4,2 milioane de persoane vaccinate, între care doar 3,3 cu ambele doze.

Cu toate acestea, Guvernul pregătește noi măsuri de relaxare care să intre în vigoare din 1 iunie.

Este vorba, între altele, de organizarea de nunți, botezuri sau mese festive în exterior cu maxim 70 de persoane și în interior cu maxim 50 de persoane, organizarea de spectacole în spații deschise cu până la 1.000 de persoane sau de competiții sportive în spații deschise cu participarea spectatorilor în limita a 25% din capacitatea spațiului. De asemenea, sălile de sport ar putea funcționa cu 70% din capacitatea spațiului, fără mască de protecție, dacă se asigură o suprafață de 7 metri pătrați pentru o persoană.

Ședința de Guvern are loc joi, de la ora 17.00.