• Persoanelor nevaccinate li s-ar putea impune restricții în Germania, avertizează șeful cancelariei federale.
  • Doar cei vaccinați anti-Covid vor mai putea intra în restaurante, cinematografe sau stadioane.
  • Restricțiile vor fi impuse dacă Germania va fi lovită de un al patrulea val de coronavirus, în următoarele luni.
  • Helge Braun: „Persoanele vaccinate vor avea cu siguranță mai multe libertăți decât cele care nu au a fost vaccinate“.

Șeful cancelariei federale anunță că persoanelor nevaccinate li s-ar putea impune noi restricții în toamnă, scrie thelocal.de.

Dacă numărul de infectări din Germania devine prea mare, este posibil ca doar persoanele vaccinate împotriva Covid-19 să mai aibă acces în baruri, restaurante, cinematografe, stadioane și alte instituții sociale, a avertizat Helge Braun, într-un interviu pentru ziarul Bild am Sonntag.

„Dacă vom avea o rată ridicată de infectare în ciuda procedurilor noastre de testare, atunci cei nevaccinaţi vor trebui să-şi reducă contactele. Acest lucru poate însemna că în anumite locuri precum restaurantele, cinematografele şi stadioanele, chiar şi persoanelor nevaccinate care au fost testate, nu vor mai avea acces, deoarece riscul pentru toţi ceilalţi este prea mare“, spune șeful cancelariei federale.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Există două motive pentru care Braun, care este și medic, îndeamnă la vaccinare: oferă protecție de până la 90% împotriva formelor grave de Covid-19 și „persoanele vaccinate vor avea cu siguranță mai multe libertăți decât cele care nu au a fost vaccinate“.