• Dacă mergi la mare de Paște, nu te aștepta să ai parte de distracție până la răsărit
  • De Paște, între 20:00 și 02:00, poți ieși din casă pentru a merge la biserică
  • Vama Veche va avea un concert pe 23 aprilie la mare, fără public

E a doua vara la rând pe care o trăiești în pandemie. Iar dacă ai de gând să mergi la mare, nu te aștepta ca măsurile anti-Covid să fie ridicate în totalitate.

Nu ar trebui să ne facem prea mari speranțe că vom scăpa de restrciții de Paște. Lucian Bode a spus că momentan măsurile de protecție rămân aceleași. Reamintim faptul că, în Constanța incidența nu a trecut încă de 7,5 la mie, deci agenții economici închid activatea la ora 18:00 de vineri până duminică.

Din declarațiile ministrului de Interne reiese că va exista o discuție despre modificarea acestui orar de Paște, dar încă nu e nimic sigur. Ce știm clar e că în perioada 1-2 mai vom putea ieși din case între orele 20:00 – 02:00 pentru a merge la biserică.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA
C.E. INVESTIGHEAZĂ CHINA
CE ESTE DUREREA CRONICĂ

Ce evenimente vor avea loc și în ce condiții se vor desfășura

Până acum Tudor Chirilă a anunțat un concert în Vama Veche, dar nu va fi chiar de Paște, ci pe 23 aprilie. Concertul va avea loc fără public, va fi online, tocmai pentru a nu încălca regulile impuse de pandemie. Trupa va cânta și la apus și la răsărit. Iar prețul unui bilet variază între 20 și 50 de lei.

„Cert e că și pentru Sfintele sărbători de Paște avem în hotărârea CNSU reglementat foarte clar că în intervalul 20:00, respectiv 02:00, asigurăm în condiții de securitate și de sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere deplasarea la biserică, participarea la slujbă, respectiv deplasarea spre casă.”, a declarat Lucian Bode.