Ce restricții se vor impune pentru românii care petrec Paștele la mare? Anunțul ministrului de Interne

E a doua vara la rând pe care o trăiești în pandemie. Iar dacă ai de gând să mergi la mare, nu te aștepta ca măsurile anti-Covid să fie ridicate în totalitate.

Nu ar trebui să ne facem prea mari speranțe că vom scăpa de restrciții de Paște. Lucian Bode a spus că momentan măsurile de protecție rămân aceleași. Reamintim faptul că, în Constanța incidența nu a trecut încă de 7,5 la mie, deci agenții economici închid activatea la ora 18:00 de vineri până duminică.

Din declarațiile ministrului de Interne reiese că va exista o discuție despre modificarea acestui orar de Paște, dar încă nu e nimic sigur. Ce știm clar e că în perioada 1-2 mai vom putea ieși din case între orele 20:00 – 02:00 pentru a merge la biserică.

Ce evenimente vor avea loc și în ce condiții se vor desfășura

Până acum Tudor Chirilă a anunțat un concert în Vama Veche, dar nu va fi chiar de Paște, ci pe 23 aprilie. Concertul va avea loc fără public, va fi online, tocmai pentru a nu încălca regulile impuse de pandemie. Trupa va cânta și la apus și la răsărit. Iar prețul unui bilet variază între 20 și 50 de lei.

„Cert e că și pentru Sfintele sărbători de Paște avem în hotărârea CNSU reglementat foarte clar că în intervalul 20:00, respectiv 02:00, asigurăm în condiții de securitate și de sănătate maximă a celor care doresc să participe la slujba de Înviere deplasarea la biserică, participarea la slujbă, respectiv deplasarea spre casă.”, a declarat Lucian Bode.

Exit mobile version