• O altă noapte de teroare în Belarus: pe străzile din Minsk au apărut și mai multe unități de tehnică militară, chiar și vehicule acoperite cu sârmă ghimpată.
  • Pe rețelele de socializare circulă zeci de imagini video cu violențele dintre protestatari și forțele de ordine.
  • “Poliția a oprit internetul, au fost distruse și camerele video ale BBC, AP, dar și a altor televiziuni locale”, scrie jurnalistul Alec Luhn.

Protestele violente împotriva realegerii lui Lukașenko, președinte în funcție în Belarus din 1994, au continuat pentru a treia noapte consecutivă. Pe străzile din Minsk, dar și în mai multe regiuni al Belarusului, au apărut și mai mulți polițiști, dar și militari.

Momentul în care protestarii aruncă cu pietre în forțele de ordine după ce aceștia l-au apucat de mâini și de picioare pe unul dintre manifestanți.

Autorul unui video postat pe Twitter spune că în Minsk nu mai există transport public și nici internet. Serviciul de presă al guvernului din Belarus a negat acest lucru.

„În Minsk, protestatarii merg în cartierul Kammennaya Gorka pentru a-i ajuta pe alți manifestanți să se opună poliției. Între timp, forțele de ordine au început să tragă (probabil cu gloanțe de cauciuc). Ține minte – nu există transport în comun și nici internet” scrie internautul.

“Poliția a oprit internetul, a închis centrul orașului Minsk, a dispersat protestatarii cu grenade și gloanțe de cauciuc. Au fost distruse și camerele video ale BBC, AP, dar și a altor televiziuni locale”, scrie jurnalistul Alec Luhn.

Potrivit site-ului rus independent de știri Meduza, după confruntările violente dintre forțele de ordine și protestatari, pe străzile din Minsk au apărut și mai multe unități de tehnică militară, tunuri de apă, mașini de transportare a deținuților, dar și vehicule acoperite cu sârmă ghimpată. Totodată, aceeași sursă spune că pe Telegram ar fi apărut imagini cu lunetiști pe acoperișurile blocurilor din Belarus.

În zona „Pușkinskaya”, unde unul dintre protestatari a fost ucis cu o zi înainte, iar azi-noapte oamenii au au îngenuncheat în fața soldaților, îndemnându-i să nu folosească violența, scrie „Belsat”. Cu toate astea, în urma manifestațiilor, sute de oameni au fost arestați abuziv, unii au fost luați pur și simplu de pe stradă, chiar dacă au protestat pașnic.

Totodată, un protestatar a murit, însă autoritățile susțin că bărbatul nu a fost agresat de forţele de ordine. Ulterior, inimstrul de interne a anunțat că protestatarul a murit când a încercat să arunce „un dispozitiv exploziv către polițiști”.