• Lucrările pentru Lacul Văcărești au început în 1986
  • Pe 10 mai 2017, Delta Văcărești a devenit arie naturală protejată
  • În Parcul Văcărești se găsesc peste 300 de specii de plante

Acum cinci ani, pe 11 mai, Capitala se mândrea cu un parc unic din Europa. Delta Văcărești, o suprafață uriașă acoperită de vegetație și populată de numeroase specii de păsări, aflată în mijlocul orașului.

În urmă cu cinci ani, Guvernul a aprobat hotărârea prin care Delta Văcărești devine parc natural și capătă statutul de arie naturală protejată.

Pe suprafața de 190 de hectare a Deltei Văcărești există specii rare de plante și chiar o specie unică de țestoasă. „Toate astea au permis la instalarea vegetației. Și s-a ajuns la ce este astăzi, la peste 300 de specii de plante“, explică Paulina Anastasiu, doctor în biologie.

Actualul Ministru al Mediului a spus că Parcul este foarte important pentru oameni și că la aniversare pregătește o „surpriză„.

Recomandări

CUM E VREMEA?
PREGĂTESC CALIFICAREA
RĂZBOI CU RAZĂ LUNGĂ
CE ÎNSEAMNĂ DECIZIA SUA
ZIUA LUI MICKEY MOUSE
BEYONCE CÂNTĂ LA MECI

„Parcul Național Urban Delta Văcărești. Un exemplu de urmat. Este o locație care în primul rând trebuie protejată. Va fi un cadou de zi de naștere, o surpriză. Promisă de altfel de acum câteva săptămâni și ne ținem de promisiune. Și păstrăm un pic de aer de suspans“, a spus Barna Tanczos, ministrul Mediului.

Până vine surpriza promisă, trecătorii se declară nemulțumiți. „Mizeria, faptul că nu e îngrijit. Și umblă destul de mulți oameni pe aici. Ar putea să-l amenajeze mai mult. Nu sunt coșuri de gunoi, bănci puține. Nu e amenajat, efectiv nu e amenajat“, spune Ionuț.