Ce se întâmplă în Austria cu băieții care fac „liniuțe” sau conduc peste limita de viteză

FOTO - Hepta
  • Gata cu depăşirea vitezei legale. O ţară din Europa alege să confişte autovehiculele, pe care le va scoate la licitaţie.
  • Este o pedepsire a şoferilor care vor să facă raliu şi o încercare de a reduce decesele cauzate de „băieţii de curse” .
  • Este o pedepsire a şoferilor care vor să facă raliu şi o încercare de a reduce decesele cauzate de „băieţii de curse” .
  • Autorităţile locale spun că încearcă să ţină sub control cursele ilegale pe stradă şi alte cazuri de viteză excesivă.

 Este o pedepsire a şoferilor care vor să facă raliu şi o încercare de a reduce decesele cauzate de „băieţii de curse” .

Şoferii din Austria care fac exces de viteză  se vor trezi cu maşinile confiscate şi scoase la licitaţie, a anunţat luni guvernul, încercând să descurajeze „băieţii de curse” care fac „raliuri” pe şosele.

Schimbarea planificată a legislaţiei, anunţată de coaliţia guvernamentală formată din conservatori şi Verzi, are ca scop înăsprirea normelor austriece pentru a fi asemănătoare celor din alte ţări, precum Germania şi Elveţia, ţări vecine, conform Reuters.

Autorităţile locale spun că încearcă să ţină sub control cursele ilegale pe stradă şi alte cazuri de viteză excesivă. Deşi cei mai mulţi şoferi nu vor fi observat niciodată vreuna, acestea provoacă decese, uneori implicând pietoni clar fără vină.

La vitezele exagerat de mari, nimeni nu controlează în totalitate vehiculul. Maşina devine o armă incontrolabilă şi un pericol pentru oameni complet nevinovaţi” , a declarat ministrul Transporturilor, Leonore Gewessler, din partea Verzilor, într-o conferinţă de presă în care a prezentat noua legislaţie.