• Premierul a spus ce se va întâmpla dacă nu va fi atinsă ținta de 5 milioane de persoane vaccinate
  • Florin Cîțu: În România se poate, putem să atingem 5 milioane de persoane vaccinate, dar nu ăsta-i obiectivul, ci să depășim pandemia
  • Florin Cîțu: Nu putem depăși pandemia decât prin vaccinare. Vaccinarea duce la reducerea ratei de infectare, eu cred că românii au înțeles mesajul și se vor vaccina

Premierul Florin Cîțu a anunțat că la 1 iunie vor fi noi măsuri de relaxare chiar dacă în România nu se va atinge pragul de 5 milioane de persoane vaccinate.

Declarația a fost făcută miercuri în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc la finalul ședinței de Guvern.

„În România se poate, putem să atingem 5 milioane de persoane vaccinate, dar nu ăsta-i obiectivul, ci să depășim pandemia și nu putem depăși pandemia decât prin vaccinare. Vaccinarea duce la reducerea ratei de infectare, eu cred ca românii au înțeles mesajul și se vor vaccina”, a spus Florin Cîțu.

Recomandări

ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
EUROPA ÎNVINGE CRIZA ENERGETICĂ
PRĂBUȘIREA PODULUI DIN BALTIMORE
CILLIAN MURPHY A DEVENIT VEGAN
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE

Premierul a mai spus că la 1 iunie vor fi noi măsuri de relaxare chiar dacă nu se va atinge pragul de 5 milioane de români vaccinați. „La 1 iunie vor exista relaxări”, a precizat Florin Cîțu.

Ultimele săptămâni au fost un real succes pentru campania de vaccinare de la noi

România a imunizat pe bandă rulantă în marile oraşe din țară şi în centrele drive-thru. Ce ne facem, totuşi, cu mediul rural, unde oamenii sunt încă reticenţi faţă de vaccinare? Uite ce soluţie propune medicul Alexandru Rafila.

„În localităţile mai mici, implicarea direct a liderilor de opinie locali dar bineînţeles şi a autorităţilor locale e condiţia succesului, singura posibilitate”, a spus Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS.