• Soțul reginei, prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, a avut probleme de sănătate în ultimii ani, ceea ce înseamnă că planurile pentru înmormântarea sa s-au intensificat
  • Prințul Philip este cel mai în vârstă membru al Familiei Regale
  • Numele de cod pentru moartea Ducelui de Edinburgh este Operațiunea Forth Bridge

Când un membru al Familiei Regale moare, există planuri stricte cu instrucțiuni pentru ce se va întâmpla în continuare, relatează Daily Star. Aceste planuri au nume de cod diferite, în funcție de fiecare membru al familie. Prințul Philip, în vârstă de 99 de ani, urmează să împlinească 100 de ani pe 10 iunie anul acesta și este cel mai în vârstă membru al Familiei Regale Britanice.

Numele de cod pentru moartea Ducelui de Edinburgh este Operațiunea Forth Bridge. Numele se referă la un pod suspendat care leagă Edinburgh de Perth.

Conform Reader’s Digest, Lordul Chamberlain, care este mâna dreaptă a suveranului, se va consulta cu prim-ministrul și apoi va afla cum dorește regina să anunțe decesul. Restul lumii nu va afla știrile până când Palatul Buckingham nu le va anunța oficial prin mass-media, probabil la câteva ore după deces. Dacă decesul se produce peste noapte, este de așteptat ca anunțul să vină la 8 dimineața. Marea Britanie va intra apoi într-o perioadă de doliu național, iar steagurile vor fi coborâte în bernă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În acest timp, regina nu va conduce, probabil, nicio problemă de stat. Fiind soțul reginei, ducele de Edinburgh are dreptul la o ceremonie oficială, organizată după un protocol strict. Dar se pare că prințul Philip nu dorește „toată agitația” din Westminister Abbey și nu vrea să fie înmormântat în capela St. George.

În schimb, ar prefera o ceremonie privată la Capela St. George din Windsor, în stilul unei înmormântări militare. De asemenea, ar vrea ca trupul său să fie înmormântat la Frogmore Gardens. Potrivit dorințelor prințului Philip, doar familia, prietenii și șefii de stat din țările din Commonwealth vor participa la înmormântare.