• Aproape 6 milioane de români sunt în diaspora
  • Peste 40 de mii de români din diasporă vor vota prin corespondenţă
  • Diaspora vrea ca noul guvern să prioritizeze digitalizarea, infrastructura şi politicile sociale

Șase milioane de români sunt în diaspora. Țări ca Italia, Spania, Marea Britanie și Germania sunt pline de conaționalii noștri. Și au și ei un cuvânt de spus în ce se face în țară. Petronela Caso e unul dintre ei. Stă în Franța și ar vrea să vadă cum evoluează România.

Cine știe, poate chiar se va întoarce în țară, dacă simte că lucrurile merg bine.

Petronela Caso, cetăţean român stabilit în Franţa: „Eu sunt convinsă că votul nostru va fi inteligent şi este un cuvânt în franceză, care se numeste bienveillant, aşa încât, oamenii când vor ajunge acolo, nu vor uita de unde au plecat şi ce au promis şi activitatea lor se va structura pe digitalizare, pe infrastructură, politici sociale, antreprenoriat, educaţie sau sanatate şi noi vom fi acolo.”

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI

Petronela și alte 40 de mii de români s-au înscris la votul prin corespondență. Fiecare vrea să pună o piesă din puzzle-ul schimbării, în țară.

Se alină cu gândul că măcar anul ăsta nu vor mai fi cozi la ambasade. Secțiile din străinătate vor fi deschise și sâmbătă, și duminică, de la 7, la 21. Și nu uita de votul în plic!

Petronela Caso, cetăţean român stabilit în Franţa: „Noi, cei care încurajăm oamenii să voteze prin corespondenţă, o facem de acasă. CUT 06:59 prin intermediul ambasadei avem şi un centru de organizare de comunicare pe toate informaţiile strategice privind organizarea votului.”

Dacă te prinde ora 9 la secția de vot, stai fără grijă. Vei putea să votezi până la miezul nopții. Vor fi 835 de secții deschise în străinătate.