Ce vrea Nicușor Dan de la candidații la prezidențiale? Primarul Capitalei vrea modificarea legii urbanismului

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, acorda un interviu cu ocazia redeschiderii pavilioanelor Expoflora, in Parcul Regele Mihai I (Herastrau) din Bucuresti, vineri, 10 mai 2024. ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Nicușor Dan și-a prezentat lista de solicitări pentru candidații la alegerile prezidențiale și parlamentare din acest an.

Nicușor Dan le va solicita întâlniri candidaților la alegerile prezidențiale și parlamentare, pentru a vedea dacă îi susțin planurile pentru București. Primarul Capitalei își dorește modificarea legii, pentru ca împărțirea banilor din taxe și impozite între Primăria generală și cele de sector să fie făcută de Consiliul General, nu de Parlament, precum și a legii plafoanelor, pentru ca orașele să poată face împrumuturi proporțional la numărul de locuitor.

Primarul Capitalei cere construirea Cartierului Justiției pe spațiul dintre Palatului Parlamentului și clădirea Academiei și transformarea esplanadei de lângă Biblioteca Națională în spațiu de întâlnire pentru evenimente culturale.

Nicușor Dan vrea să întrebe candidații la alegerile prezidențiale și parlamentare dacă îl susțin pentru modificarea legii urbanismului, astfel încât toate autorizațiile de construire să fie date de către Primarul Municipiului București și toate documentațiile de urbanism să fie emise de Consiliul General.

Exit mobile version