• Eugen Teodorovici a acţionat în instanţă împotriva PSD
  • Teodorovici ia în calcul să se retragă din cursa pentru funcţia de preşedinte PSD
  • PSD: Suntem convinşi că ceea ce facem este legal

Se-apropie Congresul PSD, iar atmosfera e tensionată în partid. Eugen Teodorovici vrea să-i tulbure apele lui Marcel Ciolacu, deşi ştie că are zero şanse de a opri ascensiunea la fotoliul de şef al partidului. Şi totuşi, Teodorovici a cerut, în instanţă, amânarea Congresului PSD, de pe 22 august şi anularea tuturor deciziilor luate de PSD după preluarea puterii de către Ciolacu.

Eugen Teodorovici e nemulţumit că Ciolacu a schimbat regulile jocului: în timp ce el candidează singur, pe vechiul statut al partidului., Marcel Ciolacu va candida împreună cu echipa. El dă de înţeles că se retrage din cursă dacă Ciolacu nu revine la regulile iniţiale.

Miercuri, Teodorovici a cerut să fie recunoscut de Autoritatea Electorală Permanentă drept singurul membru în funcţie al conducerii executive PSD, în urma demisiei Vioricăi Dăncilă şi a lui Mihai Fifor.

Recomandări

CINE AR CANDIDA PENTRU ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Senatorul a recunscut că discuţiile de la CEx-ul de miercuri au fost tensionate şi preşedintele interimar nu l-a lăsat să participe la şedinţă pur şi simplu pentru că „dânsul conduce şedinţa”, dar a convins Comitetul să îi accepte candidatura doar pentru a îi întinde o capcană.

Ameninţările fostului ministru al Finanţelor nu îi sperie pe susţinătorii lui Ciolacu. Sunt siguri că lucrările Congresului vor avea loc aşa cum au fost planificate, iar Ciolacu va fi validat preşedinte PSD.

Uite ce spune Eugen Teodorovici: „S-a încălcat, în mod clar, statutul PSD, este organizată o structură care nu e legitimă în PSD şi instanţa să spună dacă eu sau ceilalţi colegi avem dreptate. Adică amândoi candidăm pe prevederi statutare contrar. E o bătaie de joc. Dacă eu aş candida la acest Congres în forma propusă de domnul Ciolacu, înseamnă că girez tocmai ce am spus că nu e corect. Dacă domnului Ciolacu nu îi este teamă să concureze în mod corect şi transparent cu mine, atunci s-o facem 1 la 1.“

LUCIAN ROMAŞCANU, purtător de cuvânt PSD: „S-a permis să intre în sala de şedinţă, a fost invitat să îşi spună punctul de vedere, a comunicat ce a avut de spus în acel moment, dar nefiind membru al CEx a fost nevoit apoi să părăsească sala. Noi suntem iarăşi convinşi că ceea ce facem este legal, iar modul în care se va desfăşura Congresul va oferi şanse egale inclusiv domnului Teodorovici la un vot corect“.

ALFRED SIMONIS, liderul deputaţilor PSD: „Domnul Teodorovici e un personaj destul de exotic şi nu aş lua în calcul tot ceea ce face“.

Conferință de presă susținută de liderul Grupului #PSD din Camera Deputaților Alfred Simonis la ParlamentPublicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 20 august 2020