Cu toate că a mizat încă de la început pe propria strategie de combatare a virusului. La un an distanță, verdictul este unul sigur, strategia a dat greș. Îți amintesc că a fost prima țară care a impus purtarea măștii de protecție.

„Cu cât mai multe persoane folosesc măști cu atât virusul se va răspândi mai puțin, deci mai puține persoane vor fi expuse”, declara microbiologul Vladimir Zdimal.

Au purtat mască și au menținut măsurile de siguranță pentru câteva luni. Apoi Cehia a fost prima țară care a relaxat măsurile de restricție. În iunie 2020, au început reschiderea teraselor.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Totul a fost sub control, până în septembrie, când ajungeau la 50 de mii de cazuri de infectări. Dar asta nu i-a determinat să impună noi reguli.
În schimb au ignorat răspândirea noilor tulpini.

Așa că acum la peste 1 milion de cazuri de infectări, au ajuns să nu mai aibă locuri în spitalele regionale și să ceară ajutor Elveției, Germaniei și Poloniei. Au introdus până și un bonus ca să încurajeze carantina, 14 euro pe zi pentru fiecare persoană care respectă această măsură.