• Cehia a devenit rapid un model european datorită planului ei de redeschidere
  • Țară cu o populaţie de puţin peste 10 milioane oameni, Cehia a declarat 7.408 cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19
  • 221 de oameni au murit din cauza epidemiei de coronavirus
  • Din 20 aprilie, Cehia a început relaxarea măsurilor de carantină

Te întrebi care e țara-model pentru britanici și nu numai, în privința planului de revenire după carantină? Cehia e răspunsul. Cu 10 milioane de locuitori şi 7.408 cazuri pozitive de coronavirus, cehii au început relaxarea măsurilor privind starea de urgenţă încă de acum o săptămână și, spre surprinderea unora, ridicarea restricțiilor nu a venit la pachet cu un nou val de îmbolnăviri. Încurajat de rezultat, Boris Johnson ar putea „împrumuta“ planul în cinci paşi pus la punct de Praga.

După ce pe 11 martie Cehia a închis toate şcolile şi magazinele neesenţiale, precum şi accesul cetăţenilor străini, iar adunările şi evenimentele publice au fost interzise, la 15 aprilie, autorităţile de la Praga au prezentat un draft al redeschiderii, iar primele relaxări au fost puse în practică pe 20 aprilie.

Dacă ești curios cum au reușit să aibă rezultatele dorite de toate țările după perioada de criză, iată câteva detalii care au făcut parte din plan: permisiunea de a ieşi din casă pentru activităţi sportive, cu condiţia să păstreze 2 metri distanţă faţă de ceilalţi; redeschiderea unor terenuri de tenis şi golf și a unor locaţii indoor dedicate sportului; redeschiderea magazinelor mici din afara mallurilor, a reprezentanţelor auto şi a pieţelor în aer liber (20 aprilie); redeschiderea sălilor obişnuite de fitness şi a şcolilor auto (27 aprilie). 

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
CÎRSTOIU: MANDATUL MEU E PE MASA COALIȚIEI
MICROSOFT LANSEAZĂ A.I. REVOLUȚIONARĂ
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK

Uite ce vizează fazele ulterioare ale planului de redeschidere: magazinele din malluri, saloane de hairstyling şi saloane de masaj, terasele restaurantelor şi cafenelelor, muzee, galerii de artă (11 mai); restaurante, baruri, cafenele, hoteluri, taxiuri, teatre, saloane de tatuaje (25 mai).

Sursă foto: ABACAPRESS/Hepta/Mediafax Foto