• Netanyahu: 90% dintre israelieni au primit cel puțin o doză de vaccin Pfizer/BioNTech
  • Ungaria a impus noi restricții și vrea să accelereze campania de vaccinare
  • Guvernul de la Budapesta a închis școlile și multe magazine

Prim-ministrul Ungariei și prim-ministrul Cehiei se vor întâlni în această săptămână cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu pentru a discuta politicile de luptă împotriva Covid-19, asta în condițiile în care Europa centrală se confruntă cu un al treilea val al pandemiei.

Liderii europeni caută să afle secretul. Viktor Orban, premierul ungar, a spus că subiectul principal pentru ziua de joi va fi acesta: cum fac față celui de-al treilea val. Ce soluții pot aplica mai ales că țările au o populație similară ca număr. Israel are 9 milioane. Ungaria 10, iar Cehia puțin peste 10 milioane și atunci automat, soluțiile din Israel ar trebui să funcționeze și în aceste țări.

Netanyahu a spus că 90% dintre israelienii eligibili au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid sau s-au recuperat după boală. Așa că țara este un model în ceea ce privește campania de vaccinare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Ungaria a închis toate școlile și toate magazinele. Ieri au intrat într-o nouă perioadă de carantină cu măsuri foarte stricte. Cehia se confruntă cu un număr crescut de pacienți Covid-19 în stare gravă. Spitalele funcționeză la capacitate maximă, chiar și peste. Autoritățile din Praga au cerut ca o parte din pacienți, atât cât este posibil, bineînțeles, să fie preluați de state vecine: Germania, Polonia și Elveția.