Cehia şi Ungaria, sfaturi din Israel pentru lupta împotriva Covid. Liderii celor două ţări se vor întâlni cu Benjamin Netanyahu

Prim-ministrul Ungariei și prim-ministrul Cehiei se vor întâlni în această săptămână cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu pentru a discuta politicile de luptă împotriva Covid-19, asta în condițiile în care Europa centrală se confruntă cu un al treilea val al pandemiei.

Liderii europeni caută să afle secretul. Viktor Orban, premierul ungar, a spus că subiectul principal pentru ziua de joi va fi acesta: cum fac față celui de-al treilea val. Ce soluții pot aplica mai ales că țările au o populație similară ca număr. Israel are 9 milioane. Ungaria 10, iar Cehia puțin peste 10 milioane și atunci automat, soluțiile din Israel ar trebui să funcționeze și în aceste țări.

Netanyahu a spus că 90% dintre israelienii eligibili au primit cel puțin o doză de vaccin anti-Covid sau s-au recuperat după boală. Așa că țara este un model în ceea ce privește campania de vaccinare.

Ungaria a închis toate școlile și toate magazinele. Ieri au intrat într-o nouă perioadă de carantină cu măsuri foarte stricte. Cehia se confruntă cu un număr crescut de pacienți Covid-19 în stare gravă. Spitalele funcționeză la capacitate maximă, chiar și peste. Autoritățile din Praga au cerut ca o parte din pacienți, atât cât este posibil, bineînțeles, să fie preluați de state vecine: Germania, Polonia și Elveția.

Exit mobile version