Cehii trebuie să poarte din nou masca de protecție în spațiile publice închise, din 1 septembrie

Cehii trebuie să poarte din nou masca de protecție în spațiile publice închise, din 1 septembrie Sursă foto: Profimedia
  • În Cehia, masca de protecție va redeveni obligatorie în spațiile publice închise.
  • Măsura va fi adoptată începând cu 1 septembrie.
  • Guvernul ceh se pregătește pentru valul doi al pandemiei.
  • Cehia a raportat până în prezent aproximativ 20.000 de cazuri de Covid-19 și 397 de decese.

Dacă ai de gând să mergi în Cehia, trebuie să știi că purtarea măştii de protecţie va fi din nou obligatorie din 1 septembrie în mijloacele de transport în comun şi în mai multe spaţii publice închise. Decizia a fost luată de guvernul ceh în urma înmulțirii cazurilor de Covid-19, dar și deoarece se așteaptă la o toamnă grea, scrie Reuters.

„Considerăm că este o măsură de prevenţie, ținând cont că ne vom confrunta probabil cu o toamnă complicată, mai ales după 1 septembrie, când va fi o interacțiune socială ridicată“, a spus Adam Vojtech, ministrul Sănătăţii.

Știi că Cehia a fost printre primele țări din Europa care a impus oamenilor să poarte măști în majoritatea locurilor publice, în martie, dar a ridicat treptat măsura pentru că la sfârșitul primăverii infecțiile au scăzut.

Școlile urmează să se redeschidă pe 1 septembrie, iar noile reguli impun oamenilor purtarea măștii în magazine, în spaţiile comune din şcoli şi în clădiri publice, dar nu şi la locul de muncă, în restaurante şi baruri. De asemenea, guvernul a redus perioada de carantină de la 14 la 10 zile.