Cei care se vaccinează împotriva Covid-19 primesc câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză. Legea, promulgată de Klaus Iohannis

vaccinare Sursa foto: Mediafax Foto
  • Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză primită.
  • Legea a fost promulgată astăzi de președintele Klaus Iohannis.
  • Zilele libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare.

Primești câte o zi liberă plătită pentru fiecare doză, dacă ești vaccinat împotriva coronavirusului. Legea a fost promulgată de Klaus Iohannis.

Zilele libere nu sunt incluse în durata concediului de odihnă, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat. Și studenții și elevii sunt răsplătiți dacă se vaccinează. Beneficiază de o zi în care nu trebuie să frecventeze cursurile școlare.

Zilele libere se acordă pe baza adeverinței de vaccinare.

„Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: câte o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul angajaţilor din sistemul public şi privat, câte o zi de scutire pentru frecventarea cursurilor, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul elevilor şi studenţilor, câte o zi de permisie, pentru fiecare doză de vaccin efectuată, în cazul cadrelor militare în activitate şi a soldaţilor şi gradaţilor profesionişti“, se specifică în actul normativ.