• Restaurantele din New York s-au redeschis, dar capacitatea este limitată la 25%
  • Adevăratul test va veni când se răcește vremea iar terasele exterioare se vor închide
  • În New York au murit 24.000 de oameni de COVID-19, de 5 ori mai mulți ca în România

New York, cel mai afectat oraș din Statele Unite de COVID-19, a decis să permită oamenilor să ia masa și în interiorul restaurantelor.

Localurile trebuie să ia temperatura fiecărui client pe care îl lasă înăuntru. De asemenea, sunt limitate la 25 la sută din capacitatea totală. În New York, este încă vreme bună, așa că cei mai mulți oameni stau pe terasă. Dar este octombrie, iar răcirea este iminentă.

Barry Birnbaum, client: Orice redeschidere face bine la psihicul orașului, deoarece cred că liderii politici au reușit să îngrozească oamenii.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Joe Brans, client: Nu cred că ar trebui să ne grăbim deoarece știu din țara mea, Olanda, că dacă te grăbești, am putea avea un al doilea val.

Pentru proprietarii de restaurante, redeschiderea parțială nu e ideală. Tom Birchard (băr-ciard), care are un local în East Village, o zonă boemă din Manhattan, este îngrijorat că nu va câștiga suficienți bani de la clienții suplimentari ca să plătească facturile pe timp de iarnă.

Tom Birchard, proprietarul restaurantului Veselka: Sunt un pic îngrijorat în legătură cu angajații mei, care sunt acum mai expuși. Încercăm să-i învățăm pe toți să fie foarte atenți cu masca, să-i roage pe clienți să poarte mască atunci când nu mănâncă.

În orașul New York, condus de democrați, au murit 24 de mii de oameni de COVID-19: Adică 11% din numărul total din Statele Unite și de șase ori mai mulți decât în România. Mortalitatea este de 10 la sută, de trei ori media națională.