• Americanul de origine ucraineană Igor Vovkovinskiy a murit la vârsta de 38 de ani.
  • Vovkovinskiy avea o înălțime de 2,35 metri, potrivit Guinness.
  • Cel mai înalt om din lume este în prezent Sultan Kösen (2,51 metri) din Turcia.

Igor Vovkovinskiy, încoronat în 2010 de Guinness World Records drept cel mai înalt om în viață din SUA, a murit vineri la 38 de ani, a anunțat mama sa, Svetlana Vovkovinska.

Vovkovinskiy avea o înălțime de 2,35 metri, potrivit Guinness. El a murit pe 20 august, într-un spital din Minnesota, din cauza unei afecțiuni cardiace, cu mama și fratele său alături. Cu doar câteva ore înainte de a muri, Vovkovinskiy a reușit să petreacă timp cu familia fratelui său și a luat ultima cină, care a constat într-o bucată de prăjitură Kiev și un suc Fanta, a declarat mama sa, notează CNN.

Vovkovinskiy s-a mutat din Ucraina în Rochester, Minnesota, în 1989, pentru tratament medical, potrivit paginii sale de Facebook. El s-a născut cu gigantism hipofizar. O tumoare a declanşat în organismul său o secreţie excesivă de hormoni de creştere, din cauza căreia a dus o viață marcată de maladii.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

A intrat Guinness World Record în 2010

În timpul unei apariții TV, din 2010, oficialii Guinness World Record au măsurat înălțimea lui Vovkovinskiy și l-au încoronat ca fiind cel mai înalt om în viață din America. Avea 27 de ani la momentul respectiv și l-a depășit pe deținătorul precedent al recordului, șeriful adjunct din Virginia, George Bell, potrivit Guinness.

„Mă simt bine să am în sfârșit dovada că sunt cel mai înalt om din America. Toată lumea mă întreabă mereu dacă sunt sigur că sunt cel mai înalt și nu am reușit niciodată să dovedesc acest lucru. Acum, că am acest certificat pe care să-l atârn pe perete, am putut în sfârșit să o arăt!”, a declarat Vovkovinskiy în 2010.

Cel mai înalt om din lume este în prezent Sultan Kösen (2,51 metri) din Turcia, conform Recordurilor Mondiale Guinness.