• Cel mai mare copac din lume este învelit într-o pătură rezistentă la foc, în timp ce incendiul din California se apropie tot mai mult.
  • Eforturile sunt în curs de desfășurare pentru a-l proteja pe cel mai mare copac din lume și alți copaci uriași de incendiile care amenință parcul național Sequoia.
  • Incendiul de la Colony, se va apropia de Pădurea Uriașilor, o pădure de 2.000 de copaci sequoia.
  • Sequoia giganți care au fost adaptați la foc îi pot ajuta să supraviețuiască prin eliberarea semințelor din conurile lor.

Pentru a încerca să salveze o faimoasă pădure de copaci sequoia giganți de la incendiile de vegetație din Sierra Nevada din California, pompierii au acoperit baza celui mai mare copac din lume cu o pătură rezistentă la foc, scrie TheGuardian.

Conform purtătoarei de cuvânt a pompierilor, Rebecca Paterson, uriașul copac denumit Generalul Sherman din marea pădure a parcului național Sequoia, dar și alți câțiva sequoia, precum și Muzeul Pădurii Uriașe și alte facilități, au fost învelite pentru a fi protejate împotriva riscului incendiu.

Pentru scurte perioade de timp, învelișul din aluminiu poate să reziste la căldură intensă. Oficialii federali susțin că această soluție a fost folosită de mulți ani pentru a proteja locurile importante de incendii din vestul SUA. Locuințele care au fost acoperite cu folii de protecție în apropiere de Lacul Tahoe au supraviețuit, dar altele din apropiere au fost distruse.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Se preconiza că joi, incendiul de la Colony, unul dintre cele două incendii care ard în prezent în Parcul Național Sequoia, se va apropia de Pădurea Uriașilor, o pădure de 2.000 de copaci sequoia. Acest incendiu are loc după ce anul trecut un foc de vegetație din regiune a mistuit sute de arbori sequoia.

Cât de înalt este copacul denumit Generalul Sherman?

După cum a precizat Serviciul Parcului Național, Generalul Sherman este cel mai mare copac din lume ca volum, măsurând 1.487 de metri cubi. Acesta are o înălțime de 84 de metri și un diametru la sol de 31 de metri.

Incendiile programate în pădurile de sequoia din parcuri, care au fost folosite timp de 50 de ani pentru a elimina alte tipuri de copaci și plante care ar putea alimenta altfel incendiile; ar fi trebuit să ajute copacii gigantici să supraviețuiască prin reducerea efectului în cazul în care flăcările îi ating.

Un „istoric robust al incendiilor prescrise în acea zonă este un motiv de optimism”, a declarat Paterson. „Să sperăm că pădurea Giant Forest va ieși nevătămată din această situație”.

Sequoia giganți care au fost adaptați la foc îi pot ajuta să supraviețuiască prin eliberarea semințelor din conurile lor și prin crearea de luminișuri unde sequoia tineri se pot dezvolta. Cu toate acestea, incendiile de o gravitate fără precedent, alimentate de schimbările climatice, pot face ravagii în păduri. În opinia Serviciului Parcurilor Naționale, focul de la Castle de anul trecut a distrus între 7.500 și 10.600 de sequoia mari, în urma cercetărilor efectuate.

De unde a pornit incendiul?

În vestul Americii, focarele de incendiu au ajuns să fie mai greu de stins ca urmare a unei secete severe și a valurilor de căldură legate de schimbările climatice.

Conform specialiștilor, schimbările climatice au făcut ca regiunea să fie mai caldă și mai uscată în ultimii 30 de ani și vor continua să facă vremea mai intensă și incendiile mai frecvente și mai mortale în viitor.