• Membrii din maxim trei gospodării se pot întâlni în interior pentru sărbătorile de Crăciun, au declarat liderii guvernamentali
  • Restricțiile de călătorie vor fi ridicate pentru a permite oamenilor să viziteze familii din alte părți ale Regatului
  • Familiile și prietenii se vor putea vedea reciproc într-un mod „limitat și precaut”

Până la trei familii din Marea Britanie se pot întâlni în interior în perioada de Crăciun de 23-27 decembrie, potrivit liderilor guvernamentali, scrie BBC.

Liderii britanici au spus că în anul 2020 „nu poate fi un Crăciun normal”, dar familiile și prietenii se vor putea vedea reciproc într-un mod „limitat și precaut”. Oamenii se pot aduna în case, lăcașuri de cult sau spații exterioare.

Regulile existente, privind adunările private vor rămâne, iar „bulele” pe care le vor forma englezii trebuie să fie „exclusive”. Asta înseamnă că oamenii nu se pot reuni cu membrii din mai mult de două gospodării și, odată ce se formează o „bulă”, aceasta nu trebuie schimbată sau extinsă.

Recomandări

LA VREMURI NOI, ROȚI NOI
IRAN ȘI ISRAEL CONTINUĂ CONFRUNTAREA
TAYLOR SWIFT, CRITICATĂ DUR DE COURTNEY LOVE
SUNAK PUNE STOP FUMATULUI
VICTORIA BECKHAM A ÎMPLINIT 50 DE ANI
ȘEFUL NATO A VORBIT CU IOHANNIS

Restricțiile de călătorie între cele patru națiuni și între regiunile aflate în carantină vor fi, de asemenea, ridicate pentru a permite oamenilor să viziteze familii din alte părți ale Regatului Unit. Liderii Angliei, Scoției, Țării Galilor și Irlandei de Nord au ajuns la acest acord în cadrul unei reuniuni a comitetului de urgență al guvernului britanic.

Într-o declarație comună, aceștia au spus: „Chiar și acolo unde se încadrează în reguli, întâlnirea cu prietenii și familia de Crăciun va fi o judecată personală pe care o va lua fiecare în parte, având în vedere riscurile pentru ei înșiși și pentru ceilalți, în special pentru cei vulnerabili.”

Michael Gove, cancelarul Ducatului Lancaster, a declarat că oamenii vor putea „să se bucure de ceva ce se apropie de un Crăciun normal”. Primul ministru al Țării Galilor, Mark Drakeford, a declarat: „Oamenii vor avea voie să facă ceea ce le va permite legea să facă, dar aceasta nu este un îndemn de călătorie, nu este un îndemn de a se întâlni cu alte persoane. Oamenii trebuie să își păstreze simțul responsabilității.”

Urmăriți Aleph News pe FacebookTwitterYoutube și Instagram!