• Rachetele au lovit baza aeriană Ain al-Asad din provincia Anbar
  • Armata irakiană a dat o declaraţie în care spune că atacul nu a cauzat pierderi semnificative
  • Incidentul s-a petrecut cu două zile înainte ca Papa Francisc să viziteze Irakul

Cel puţin 10 rachete au vizat o bază militară din vestul Irakului, care găzduieşte trupe de coaliţie, conduse de Statele Unite, relatează ABC News.

Rachetele au lovit baza aeriană Ain al-Asad din provincia Anbar la 7:20 a.m., a declarat purtătorul de cuvânt al colonelului Wayne Marotto. Nu există informaţii despre posibile victime.

Ulterior, armata irakiană a dat o declaraţie în care spune că atacul nu a cauzat pierderi semnificative şi că forţele de securitate au găsit platforma folosită pentru lansarea rachetelor. A fost primul atac de când SUA au lovit Siria, săptămâna trecută.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Acest atac a vizat aceeaşi bază militară pe care Iranul a atacat-o în ianuarie anul trecut, ca urmare a uciderii lui Soleimani. Atunci, zeci de americani au fost răniţi.

Totodată, incidentul s-a petrecut cu două zile înainte ca Papa Francisc să viziteze Irakul. El va merge în capitala Bagdad, în sudul ţării, dar şi în oraşul Irbil, situat în nord.

Trupele americane din Irak şi-au redus semnificativ prezenţa anul trecut, sub administraţia Trump. Americanii s-au mutat din mai multe sedii din ţară în cele din Ain al-Asad şi Bagdad.

În perioada administraţiei Trump, SUA a ameninţat că va închide ambasada, în urma atacurilor frecvente în acea zonă.