• Procurorul de stat nu a precizat dacă cele trei incidente au avut legătură între ele.
  • În altă parte, în Juarez, alți doi șoferi au murit în urma unei presupuse agresiuni armate.
  • Cu câteva minute înainte fusese raportat un atac împotriva poliției municipale, patru bărbați fiind capturați și un camion confiscat în urma unei urmăriri.

Autoritățile mexicane au anunțat duminică că cel puțin 14 persoane au murit într-un atac armat la o închisoare din orașul de frontieră Juarez din nordul țării, iar alte două au murit în timpul unei agresiuni armate ulterioare în altă parte a orașului.

Procurorul statului Chihuahua a precizat într-un comunicat că printre cei care au murit în atacul din închisoare se numără 10 membri ai personalului de securitate și patru deținuți, în timp ce alți 13 au fost răniți și cel puțin 24 au scăpat. Nu a fost imediat clar cine a efectuat atacul.

Procurorul a declarat că primele investigații au arătat că atacatorii au ajuns în jurul orei locale 7:00 la închisoare în vehicule blindate și au deschis focul. Cu câteva minute înainte, autoritățile au raportat un atac în apropiere împotriva poliției municipale. După o urmărire, patru bărbați au fost capturați și un camion a fost confiscat.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
CE FACEM CU POLUAREA?
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA

Într-o altă parte a orașului, alți doi șoferi au murit mai târziu în cursul zilei, în urma a ceea ce autoritățile au numit o agresiune armată.

Procurorul de stat nu a precizat dacă cele trei incidente au avut legătură între ele. În august, sute de soldați mexicani au fost trimiși la Juarez după ce o confruntare în închisoare între membrii a două carteluri rivale a provocat o revoltă și schimburi de focuri care au ucis 11 persoane, majoritatea civili.